Stroomversnellingsfonds

Goede ideeën verdienen het om in een stroomversnelling te raken!
Waar mensen bij elkaar komen, ontstaan nieuwe ideeën. Ideeën die van nut zijn voor de samenleving. Aan de uitvoering ontbreekt vaak maar één ding: geld. Rabobank Amerstreek vindt dat zulk soort initiatieven niet op de plank moeten blijven liggen. Jaarlijks is er in totaal €120.000,- beschikbaar voor de uitvoering van nieuwe, lokale initiatieven. Driemaal per jaar worden de aanvragen in behandeling genomen door de toetsingscommissie bestaande uit ledenraadsleden.

Deadlines indienen aanvraag
  • Toetsingsronde 1: maart (deadline indienen 1 maart)
  • Toetsingsronde 2: juni (deadline indienen 1 juni)
  • Toetsingsronde 3: oktober (deadline indienen 1 oktober)
Aanvraag indienen
Wij raden u aan om de criteria van het Stroomversnellingsfonds door te lezen voordat u de aanvraag instuurt.
Klik hier voor het aanvraagformulier. Let er op dat u uw aanvraag tijdig indient. Komt uw aanvraag na de aangegeven deadline bij ons binnen, dan behandelen we de aanvraag automatische in de volgende toetsingsronde.


De toetsingscommissie van het Stroomversnellingsfonds heeft in 2018 een bedrag van €79.193,85 heeft toegekend aan de onderstaande verenigingen/stichtingen:

Gemeente Drimmelen
Jeu de Boulesvereniging Boulevaart, RK Fanfare OKK, Stichting Molen Zeldenrust, Stichting Vrienden van de Biesbosch, 12xRAAK, Buurtvereniging de Straat, EHBO Hooge en Lage Zwaluwe, Stichting Spraakvermaak, Avond4daagse Made, FUSE Jumpvillage Terheijden, Ouderenvereniging De Lage Weide, Stichting Lokale Omroep Drimmelen, Stichting Weideloop.

Gemeente Oosterhout
CV De Pierewaaiers, Goederenbank De Baronie, Stichting BOMBAST, Wereldkinderdag Oosterhout, Musicalvereniging Conbrio, Gemend Zangkoor Oosterheide, Zangvereniging Chodanova.

Gemeente Geertruidenberg
BS De Vuurvlinder, LTV Raamsdonksveer, Stichting Riethorst Stromenland, Volkstuindersvereniging 't Klooster, Jeu de Boules 't Veer.